Burgemeester Den Bosch roemt moed misbruikte meisjes

De politie neemt auto's in beslag tijdens een inval, na de aanhouding van acht mannen die worden verdacht van groepsverkrachtingen van drie tienermeisjes uit Den Bosch. beeld ANP

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is geschrokken van de groepsverkrachtingen waarvoor dinsdagochtend acht mannen zijn aangehouden. De drie meisjes stapten begin dit jaar onafhankelijk van elkaar naar de politie. Ze werden volgens de politie vermoedelijk gedrogeerd „en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep”.

„Ik vind het heel moedig van de meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan. Daardoor is de zaak aan het rollen gekomen. De politie heeft goed recherchewerk geleverd. Met als resultaat deze aanhoudingen”, aldus Mikkers.

De gemeente Den Bosch heeft het garagebedrijf onmiddellijk gesloten. Het bedrijf gaat voor een jaar op slot, laat de gemeente weten op haar website.

De aangehouden mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Hun woningen worden door de politie doorzocht.

In april deed de politie al sporenonderzoek in een ruimte bij het garagebedrijf.