Beloning in zaak dodelijke schietpartij R’dam

In het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht vorig jaar oktober looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van 25.000 euro voor de gouden tip. Op 28 oktober kwam Dairon Alberto door het vuurwapengeweld om het leven. In het programma Opsporing Verzocht was dinsdagavond opnieuw aandacht voor de zaak, waar 25 rechercheurs aan werken. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao, omdat er een mogelijke dader naar Curaçao is gevlucht.

Een scenario is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. De politie acht het daarom niet uitgesloten dat de liquidatie weer tot een andere schietpartij zal leiden. „Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen”, zegt aldus de politie.

Bij de schietpartij op de Rechthuislaan werden tientallen kogels vlak achter elkaar op straat afgevuurd, vermoedelijk met automatische wapens. Daarbij werden ook een café en geparkeerde auto’s geraakt. De 32-jarige Rotterdammer Alberto overleefde het niet.