Welkom in betrokken en bedrijvig Barneveld

Advertorial Gemeente Barneveld
6

De gemeente Barneveld –bijna op het middelpunt van Nederland– groeit en bloeit. Jaarlijks realiseert ze honderden nieuwe woningen (vooral in Barneveld en Voorthuizen) en ontwikkelt ze nieuwe bedrijventerreinen. Barneveld is een gemeente met negen prachtige kernen, van Jeugddorp De Glind in het zuidwesten tot het idyllische Garderen in het noordoosten, met elk zijn ‘eigen-aardigheden’. Een gemeente waar je je vleugels kunt uitslaan.

Bedrijvigheid

Het aantal inwoners groeit de komende jaren van ruim 58.000 nu naar zo’n 65.000 à 70.000 in 2030. Logisch, want in Barneveld kun je fijn wonen, werken en recreëren. De gemeente is goed bereikbaar via A1, A30 en A12 en het openbaar vervoer. De succesvolle Valleilijn rijdt 4x per uur van Barneveld naar Amersfoort-Centraal.

Barneveld ligt in het hart van de dynamiek van twee regio’s –regio Foodvalley en regio Amersfoort– als poort naar de Randstad, maar omgeven door de natuur, de rust en de ruimte van de Gelderse Vallei en het Veluwemassief.

Dat is Barneveld.

De gemeente is meer dan kip en ei, al wordt ze wel ”Poultry Capital of the World” genoemd. De pluimveesector stempelt de economie. Niet alleen de agrariërs, ook de maakindustrie met haar verschillende markt- en wereldleiders heeft zich rondom de pluimveesector krachtig ontwikkeld. Agrofood ten top!

De Barneveldse economie wordt niet alleen gevoed door dienstverlening, ICT en transport & logistiek, maar ook door toerisme en recreatie. Breng een bezoek aan Museum Nairac, het Pluimveemuseum, het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum of het idyllische Borduurmuseum.

Bereikbaarheid

Een dynamische gemeente in het hart van twee succesvolle regio’s vraagt om een optimale bereikbaarheid. We treffen –samen met de provincie Gelderland, de regio en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat– voorbereidingen voor de aanpak van de aansluiting van de A1 en de A30.

Betrokkenheid

In Barneveld gaat het om mensen. De inwoners hebben oog, oor en hart voor elkaar. Als vrijwilliger in de kerk, bij het koor of op de vereniging. Als mantelzorger om –vaak in stilte– de hulp te geven aan familieleden of mensen in hun directe omgeving. Als wegwijs- of taalcoach voor mensen die van ver weg naar Nederland zijn gekomen en in Barneveld een nieuw thuis hebben gevonden. Zo vormen we een echte samenleving.

Gemeente Barneveld

www.barneveld.nl
www.daarombarneveld.nl