Langer Thuis Blijven Wonen: Kies slimme hulpmiddelen

Hij komt weleens bij ouderen die al een jaar of zelfs langer aan het tobben zijn. „Ze hebben moeite met alledaagse handelingen, maar weten niet dat deze met slimme hulpmiddelen te vergemakkelijken zijn”, aldus Mees van Westerveld, eigenaar van de Veenendaalse onderneming Langer Thuis Blijven Wonen. „Een andere kraan, een deur die automatisch opent en sluit, een lichtspoor van bed naar badkamer – soms hebben dit soort kleine aanpassingen een groot positief effect op het leven.”

Van Westerveld komt al jaren over de vloer bij mensen die door leeftijd of een chronische aandoening beperkt zijn in het zelfstandig wonen. Met grote en kleine aanpassingen zorgen hij en zijn team ervoor dat zijn toch langer thuis kunnen blijven wonen. „Want dat is wat de meeste mensen uiteindelijk het liefste willen, ook als dat wat minder makkelijk gaat.”

Mensgericht

De werkwijze van Langer Thuis Blijven Wonen wijkt af van die van andere aanbieders in de branche. „Er zijn in onze sector helaas veel marketinggerichte bedrijven. Als je eenmaal een folder hebt aangevraagd, kom je niet meer van ze af. Ze blijven maar bellen. Wij zijn niet marketing- maar mensgericht en van opdringerige verkoopmethoden moeten we niets weten.”

In de praktijk betekent dit dat Van Westerveld eerst op bezoek gaat, bij mensen thuis. Daar bekijkt hij de bouwkundige omstandigheden en bespreekt hij openhartig de zaken waar mensen moeite mee hebben. „Het liefst kijk ik vooruit, want het is verstandig om tijdig maatregelen te nemen. Niet alleen vanuit kostenoogpunt, maar vooral omdat aanpassingen direct het wooncomfort verbeteren.”

Sommige aanpassingen worden vergoed via het WMO-loket. „We zijn goed op de hoogte van deze mogelijkheden.”

Langer Thuis Blijven Wonen heeft een showroom in Veenendaal. Hier is een woonsituatie met aanpassingen van badkamer, woonkamer, keuken, trap en slaapkamer nagebouwd. „Zo kunnen bezoekers ervaren hoe prettig een hulpmiddel is.”

Reviews: 5 sterren

Op Werkspot.nl delen klanten hun ervaringen met Langer Thuis Blijven Wonen. De onderneming scoort in de reviews 5 uit 5 sterren. Twee voorbeelden:

„Het contact met Mees was snel en verliep gemakkelijk. Alle informatie over de kleuren van de keuken, die gekit moest worden, was aangeleverd. Hij heeft zich hierin verdiept en kwam met enkele kleurvoorstellen. Het kitwerk is mooi en strak afgeleverd. Wij raden Mees aan.”

„Mees is een bekwame werker. Meedenkend met ons budget. Oplossingsgericht. Duidelijk over de tarieven. Harde werker. Schoon opleveren. Extra werk gedaan voor ons gemak! Wij zijn ontzettend blij met de door Mees (en zoon) gecreëerde badkamer. We hebben er iedere dag plezier van.”

Contact

Langerthuisblijvenwonen.nl
Plesmanstraat 25
3905 KZ Veenendaal
06 - 28 594 649
info@langerthuisblijvenwonen.nl
www.langerthuisblijvenwonen.nl
(open op vrijdag en op afspraak)