In twee dagen je BHV-diploma bij Wincoop

Elk bedrijf heeft er een aantal nodig: bedrijfshulpverleners, of kortweg BHV’ers. Wincoop Veiligheidstrainingen biedt cursussen aan om mensen op te leiden tot BHV’er. Eigenaar Arend Flier: „We hebben een 2-daagse BHV-opleiding waarbij beginnende cursisten een uitgebreide training krijgen en voldoende basiskennis opbouwen om hulp te kunnen verlenen als dat nodig is. Daarnaast hebben we ook de BHV-herhalingen. Deze cursussen bestaan uit één dag, waarin alle kennis weer even wordt opgefrist en waarin ook de praktijk wordt geoefend. Hierbij wordt ook regelmatig een lotusslachtoffer ingezet, zodat de cursisten het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen.”

De meerwaarde van de trainingen bij Wincoop zit hem in de aansluiting bij de praktijk. „We zorgen ervoor dat de BHV praktisch toepasbaar is. Ieder jaar hebben we een nieuw lesprogramma, zodat cursisten die op herhaling komen elk jaar ook iets nieuws leren. Ook investeren we regelmatig is nieuw materiaal, zoals een reanimatiepop waarbij de bloedcirculatie wordt gesimuleerd en de resultaten van de reanimatie gevolgd kunnen worden op een tablet.”

De trainingen worden gegeven door gemotiveerde en enthousiaste instructeurs, die inhoudelijk veel kennis hebben en die graag willen overdragen, aldus Flier.

Niet alleen BHV

Naast de trainingen voor bedrijfshulpverleners biedt Wincoop ook andere veiligheidscursussen, zoals EHBO en VCA. Alle trainingen kunnen op verschillende trainingslocaties door het hele land gevolgd worden, maar Wincoop heeft ook mogelijkheden voor een incompany-cursus, waar de training bij het bedrijf van de cursisten zelf gegeven wordt. „Bij deze incompany-cursus verzorgen wij (bijna) alles: de cursus, het examen, de laptops en de internetverbinding. U hoeft alleen voor de koffie en eventueel de lunch te zorgen.” Verder is het bedrijf ook gespecialiseerd in ontruimingsplattegronden, ontruimingsplannen, risico-inventarisatie en evaluatie.

Cursisten geven Wincoop gemiddeld een 8,7, waarbij vooral de ervaring en het enthousiasme van de trainers geprezen wordt. „Zeer goede en leuke trainer”, vermeldt de pagina met reviews, en: „Instructeur is kundig en weet alles over de materie.”

Contact

Wincoop Veiligheidstrainingen
Anthonie Fokkerstraat 45B
772 MP Barneveld
085 - 06 67 40 2
info@wincoop-vt.nl
www.bhv-vca-ehbo.nl