Haute couture rond de DS3 Crossback van Citroën

MAN! Midden-Nederland
3

Wie de nieuwe DS3 Crossback ervaart, betreedt een mobiele wereld van haute couture. Het design –met Hollands tintje– dat met de DS7 Crossback startte, is naadloos doorvertaald naar de compacte DS3 Crossback.

De DS3 Crossback is een prachtige auto die met oog voor detail is gebouwd en die liefhebbers van een uitgesproken design beslist weet te behagen. Wij maakten een proefrit vanaf DS Salon Amersfoort en eindigen in het historische stadshart.

Neusje van de zalm

Onze demonstratie-auto is een ”La Premiére”-uitvoering en die verenigt het beste wat er voor de DS3 Crossback mogelijk is. Prachtige lichtmetalen velgen, LED-verlichting, twee indrukwekkende en verchroomde uitlaatpijpen, plus chique details als automatisch naar buiten klappende portiergrepen als je in de buurt van de auto komt.

De verfijnde details komen ook in het interieur terug. Niet alleen heeft elke DS3 Crossback een fraai digitaal instrumentenpaneel, ook de typische ruitvormen, de clousdeparis, komen overal terug. Het geeft het interieur een exclusief tintje.

In deze introductie-uitvoering wordt de feestvreugde verhoogd met zeer mooie lederen bekleding in een donkerrode kleurstelling. Door alle fraaie details en de gedegen afwerking krijg je de indruk dat je bent beland in een chique club in het hartje van Parijs.

Relaxed rijden

Tijd om te vertrekken! De navigatie laat zich met een fraai touchscreen bedienen en werkt snel en gemakkelijk. De achttraps automatische transmissie werkt feilloos samen met de 155 pk sterke benzinemotor. Zeker in de sportstand weet de auto te overtuigen: de compacte SUV accelereert moeiteloos en weet in no time hoge snelheden te bereiken. Overigens worden deze prestaties in alle rust geleverd. Dat maakt de DS3 Crossback een bijzonder aangename auto om mee onderweg te zijn.

Het weggedrag boezemt vertrouwen in. Een snelle rit over de binnenwegen bewijst dat de auto rotsvast in een wat sneller genomen bocht op de weg blijft liggen. Rechtuit over de snelweg komt de aangename vering goed tot zijn recht. Voor je het weet, beland je op de Cote d’Azur...

Toonbeeld van verfijning

Wie kiest voor de DS3 Crossback, kiest voor een uiterst aangename auto waarmee je je nadrukkelijk onderscheidt van de massa. De typisch Frans-chique sfeer geeft de compacte SUV een geheel eigen karakter. De La Premiére-uitvoering is het onbetwiste topmodel. Maar ook de andere uitvoeringsvarianten zijn een toonbeeld van verfijning.

Instappen kan vanaf € 30.190,-. U bent van harte welkom bij de Citroëndealer in de buurt.

Technische gegevens

  • DS3 Crossback Puretech 155 La Première
  • Motor: 3 cilinders, 1.199 cc, turbo
  • Vermogen: 114 kW, 155 pk
  • Koppel: 350 Nm bij 1.750 toeren
  • Prestaties: 0 – 100 km/u: 8,2 seconden
  • Topsnelheid: 208 km/u
  • Prijs: € 46.960,- (vanafprijs geteste uitvoering)