Boeken opvallend opbergen

Wonen&Leven voor Zuidwest-Nederland
4

Stapels boeken die in de weg liggen en geen idee waar je ze moet laten? Stop ze niet weg, maar berg ze eens op een opvallende manier op. Vier suggesties ter inspiratie.

1. Koop wandkubussen in verschillende formaten, bijvoorbeeld bij een woonwinkel of doe-het-zelfzaak. Bevestig ze aan de muur in een patroon naar keuze. Zet of leg je boeken erin en klaar is je alternatieve boekenkast.

2. Wanneer kubussen iets te strak zijn, kun je kiezen voor een ”boekenboom”. Maak of koop een wandmeubel in boomvorm, plaats die tegen de bewuste muur en leg de boeken op de ‘takken’. Zo krijgen je boeken gegarandeerd de aandacht die ze verdienen.

3. Heb je geen lege wand meer over? Je kunt de loze ruimte onder de trap ook benutten om er boeken te stallen. Plaats er een boekenkast op maat en berg je boeken op een ruimtebesparende en originele manier op.

4. Planken, kasten, houten vormen – het zijn prima manieren om boeken mee op te bergen, maar ze hebben één nadeel: de aandacht wordt een beetje afgeleid van waar het om gaat, het boek. Een zwevend systeem heeft dat minpunt niet. Probeer het eens en maak Francine Rivers en Lynn Austin ‘zweverig’.