AUDI INTRODUCEERT TOPATLEET IN MAATPAK

MAN! West-Nederland
2

Begin dit jaar trok Audi het doek van de nieuwe A5. Wie ‘m vluchtig bekeek, kwam tot de conclusie dat er niet zo heel veel veranderd was. Maar schijn bedriegt. De A5 is van top tot teen nieuw. Ervaar het zelf!

Dat de nieuwe Audi A5 weinig van zijn voorganger lijkt te verschillen, komt doordat het Duitse kwaliteitsmerk de vernieuwingen op een typische Audiwijze doorvoert: subtiel en met respect voor de Audi-identiteit. Was de in 2007 geïntroduceerde A5 Coupé al een indrukwekkende verschijning met uitstekende proporties, deze nieuwste versie is in alles de overtreffende trap.

Lijnvoering

Hoewel de auto en profil veel gelijkenissen vertoont met z’n voorganger, is de lijnvoering een flink stuk strakker geworden. Hierdoor oogt de auto nog indrukwekkender. De brede neus met prominente Audigrille loopt vloeiend over in de lange motorkap. Sierlijke chroomlijsten omhullen de raampartijen aan de zijkant. Een stijvolle ‘vouw’ over de volledige lengte van de carrosserie maakt het chique plaatje af. Wat dat betreft blijft een coupé (en deze A5 in het bijzonder!) een erg aantrekkelijke carrosserievorm. Beslist niet de meest praktische -er bestaat ook een Audi A5 Sportback met 5 portieren en een grote achterklep- maar daar kies je dan ook geen coupé voor. Die koop je met je hart om vervolgens te genieten van de exclusieve uitstraling.

Wie het enorme portier (met frameloze zijruiten) opentrekt, kijkt tegen een high-tech dashboard aan met een volledig elektronisch instrumentenpaneel. Audi noemt het een ‘Virtual cockpit’ en het herbergt talloze configuraties, zoals breedbeeld navigatie of juist ‘ouderwetse’ klokjes. Het werkt allemaal perfect en het versterkt het gevoel met een innovatieve auto onderweg te zijn.

Hoge mate van comfort

De afwerking van het geheel is traditiegetrouw van een zeer hoog niveau. Op dat gebied is Audi nog altijd heer en meester. De zit in de met leer beklede sportstoelen is uitstekend. Ze bieden de voorpassagiers een hoge mate van comfort. Dit is de uitgelezen auto om lange reizen mee te maken. De 252 pk sterke motor, gecombineerd met razendsnel schakelende S-Tronic automaat, kent een watervlugge gasrespons waardoor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u binnen 6 seconden is geklaard. Daar waar het kan en mag is een topsnelheid van 250 km/u mogelijk.

Kilometers verslinden

Het weggedrag is daarbij verregaand neutraal, mede dankzij de vierwielaandrijving, waardoor zeer hoge (bocht)snelheden mogelijk zijn. Sportief en tegelijkertijd comfortabel rijden gaan hierbij hand in hand. Zo weet Audi met de A5 Coupé de veeleisende automobilist precies te geven waar hij behoefte aan heeft. Een oogstrelende auto om in stijl kilometers mee te verslinden. Dat is waar het bij deze ‘road gentleman’ om draait!

Specificaties

De Audi A5 Coupé is er in drie uitvoeringen: Coupé, Coupé sport en Coupé design. Daarnaast zijn er twee uitrustingspakketten om de auto nog meer op de persoonlijke smaak van de koper af te stemmen: S line exterieur en Pro Line.

De specificaties van de testauto zien er als volgt uit:

Audi A5 Coupé 2.0 TFSI 252 pk Quattro Sport
Motor: 4 cilinders, 1.984 cc turbo
Vermogen: 185 kW, 252 pk
Koppel: 370 Nm bij 1600 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 5,8 seconden
Topsnelheid: 250 km/u
Prijs: € 57.160,- (vanafprijs geteste uitvoering)

De Audi A5 Coupé is er al vanaf € 44.770,-

Test ‘m zelf bij de dichtstbijzijnde Audidealer!