Tips voor zomers interieur

Wonen en style 1
Flexa
4

Laat dit voorjaar een frisse wind door het huis waaien. Koop een plant, pak de kwast of koop een vaas in goudkleur.

Blauw is een rustige kleur die wordt geassocieerd met vertrouwen, evenwicht en ruimtelijkheid. Denk aan de lucht en de zee. Voor 2017 koos het verfmerk Flexa een kleur van het jaar: Denim drift. Dit rustige grijsblauw doet het goed met neutrale elementen in het interieur (hout, wit, beige of grijstinten), maar een combinatie met felle accenten als knalgeel, fuchsia of helderrood is ook verrassend.
Kameleon
Ook verfmerk Histor selecteerde een kleur voor 2017: Dorade. Deze tint kun je op verschillende manieren ervaren, het ligt er maar net aan waarmee je hem combineert. In de buurt van donkere, neutrale kleuren is Dorade violetgrijs; naast wit en roze is hij paars en in combinatie met poederkleuren ontstaat weer een heel ander beeld.
Niet voor muurbloempjes
Een van de woontrends dit voorjaar is ”luxe en glamour”. Bij een interieur in die sfeer horen accessoires in messing of goudkleur, maar denk ook eens aan een heerlijke loungebank of een luxe fauteuil. Stoffen die het luxegevoel compleet maken, zijn fluweel en bont. Ook uitbundige dessins passen in dit plaatje.
Zones in huis
Terwijl de poes zich behaaglijk op schoot nestelt, kruip je met een kop versgezette koffie achter de laptop. Veel mensen hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een of meerdere dagen per week thuis te werken. Voor velen een uitkomst, maar hoe voorkom je dat de grenzen tussen werk en privé vervagen? Een eigentijdse oplossing hiervoor is het creëren van verschillende zones in huis. Zo kun je in de woonkamer de werkplek scheiden van de rest. Onderscheid de zones door verschillende kleuren te gebruiken. Verfmerk Flexa ontwikkelde speciaal hiervoor het kleurenpalet The working home.
Sterk en functioneel
Bloemenbureau Holland maakte diverse plantentrends bekend voor 2017. Een daarvan kreeg de naam Energise; energie en daadkracht staan daarbij centraal. Creëer thuis door middel van bloemen en planten een ontspannen en actieve plek. Kies voor krachtige, strakke bloem- en bladvormen en combineer energieke kleuren met een lichtere of vergrijsde tinten. Zo ontstaat een samenspel van krachtig en functioneel. Een andere groentrend is Equalise. Hierbij worden kleine bloemen en planten in en rond het huis steeds belangrijker: ze krijgen een gelijkwaardige status ten opzichte van de andere spullen.