WETENSCHAP (Verschijnt elke dinsdag)
Internet op de zeef
Internet is een onuitputtelijke bron van informatie. Tegelijkertijd krijgt het wereldwijde web de titel ”vuilnisbak van de wereld”. Wie daar bruikbaar materiaal uit wil halen, maar zichzelf en zijn huisgenoten wil vrijwaren van rommel, zal het kaf van het koren moeten scheiden.
Laveren tussen rode lampjes
„Het internet is er en het gaat niet meer weg.” Dat zeggen de auteurs van de ”Internetgids voor christen-ouders”, een van de drie boeken die een handleiding willen zijn voor het omgaan met internet en andere moderne computertechnieken.
Jeugdige vrijheidsstrijders
op het wereldwijde web

Alice bivakkeert tijdelijk in China. Ze blijft graag op de hoogte van het nieuws in Amerika. Zo moeilijk zou dat niet hoeven te zijn: CNN heeft een site op internet. Er is echter één probleem: www.cnn.com komt niet door de Chinese ”firewall” heen.
Nederlandstalig internet is
vuiler dan Engelstalige deel

Het aantal met porno en erotiek 'bevuilde' internetpagina's op Nederlandstalige sites is twee- tot viermaal groter dan van het Engelstalige deel van internet. Dat blijkt uit een beoordeling van tienduizenden webpagina's door het Canadese bedrijf NetShepherd.
Een bijsluiter bij elke internetpagina
Rond de 800 miljoen pagina's telt internet; een stapel A4'tjes van 80 kilometer hoog. Naar schatting is 5 tot 10 procent daarvan van bedenkelijk allooi. De bezem erdoor halen, lijkt onbegonnen werk.
Internetgebruik stijgt snel
Het internetgebruik in Nederland blijft stijgen. Ongeveer 2,3 miljoen mensen gaan één keer per twee weken on line, blijkt uit de derde Nationale Internet Monitor.
Eigen 'surfveld' voor scholieren
EdView, een softwarebedrijf in het Amerikaanse Minneapolis, heeft een 'schoolbibliotheek' voor internet ontwikkeld. De digitale 'bibliotheek' is centraal opgeslagen.
   vorige afleveringen