Ramp Enschede15 mei 2000

KPN Telecom
biedt extra lijnen
aan in Hengelo

ENSCHEDE – KPN Telecom heeft in verband met de vuurwerkramp in Enschede een coördinatiepunt opgezet aan de Hazeweg in Hengelo. Het doel is diensten die betrokken zijn bij de hulpverlening in Enschede zo nodig te kunnen voorzien van extra telefoonlijnen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Vanaf gistermiddag is het servicenummer 0800-0407 opengesteld voor bedrijven en particulieren in het rampgebied. De service geldt vooral voor bedrijven en particulieren wier telecomverbindingen moeten worden hersteld of omgeleid, maar ook voor de 21-diensten. „Mensen die zich melden vanaf een ander adres, kunnen via hun oude nummer worden gebeld. Wij schakelen de telefoontjes voor ze door naar de tijdelijke verblijfplaats”, meldt KPN.

Ook het bedrijf V-tel biedt, in samenwerking met de gemeente Enschede, ondernemers in de regio ondersteuning. Het callcenter van V-tel biedt bedrijven gratis de mogelijkheid gebruik te maken van hun bedrijf, om zo bereikbaar te blijven voor klanten en leveranciers. Getroffen bedrijven kunnen zich bij V-tel melden op nummer 0900-4800900.