Koninklijk huis

Prinses Irene publiceert nieuw boek
Het hing al een tijdje in de lucht. Irene van Lippe-Biesterfeld ofwel prinses Irene zou met een nieuw boek komen. De new age-aanhangster van koninklijke bloede heeft de smaak zo gezegd te pakken. In “Samen, de natuur als familie” wil Irene van Lippe „de ontdekking delen dat we niet gescheiden hoeven te zijn van onze natuurlijke omgeving, noch van onze medemens”.
Camilla weg
De Britse koningin Elizabeth eist dat prins Charles een einde maakt aan de relatie met zijn vriendin Camilla Parker Bowles. De verhouding tussen moeder en zoon zou op een dieptepunt zijn beland.
Hofdichter
Elizabeth beschikt over nog diverse speciale hoffunctionarissen. Zo had ze tot vorige week woensdag een hofdichter. Het bestaan van deze 'hoveling' kwam aan het licht bij zijn verscheiden.
Agent voorkomt omverrijden van Willem-Alexander
Een vasthoudende politieman heeft vorige week woensdagmiddag in Zwolle voorkomen dat een 22-jarige man met zijn scooter inreed op kroonprins Willem-Alexander en diens gevolg.
Kaart Hoessein
Koning Hoessein van Jordanië wordt binnenkort 64 jaar. Zijn onderdanen willen hem een bijzondere verjaardagsgroet brengen.
Diana-ziekenhuis
De Britse koningin Elizabeth heeft vrijdag een nieuw kinderziekenhuis opgedragen aan de nagedachtenis van prinses Diana.