Kerkelijk Leven

EO-Jongerendag gaat naar
Arnhemse Gelredome

HILVERSUM – De EO-jongerendag verhuist naar het evenementencomplex Gelredome in Arnhem. De oude locatie, stadion Galgenwaard in Utrecht, werd te klein. Het Gelredome biedt plaats aan 35.000 bezoekers.

Vorig jaar trok de Jongerendag circa 30.000 bezoekers. Het streven van de Evangelische Omroep is dit jaar 35.000 jongeren op de manifestatie, op 13 juni, af te laten komen. Stadion Galgenwaard kon meer bezoekers niet meer bergen. Een voordeel van het nieuwe onderkomen is volgens de organisatoren dat het overdekt kan worden. De Jongerendag is een van de eerste evenementen in het Gelredome, dat op 25 maart opengaat.

Er is door de EO eveneens gesproken met de directie van het Amsterdamse Arena-stadion, waar plaats is voor circa 55.000 mensen. Die besprekingen zijn op niets uitgelopen: het is te duur en biedt zo veel zitplaatsen dat er weer veel lege plekken zullen zijn.

De EO-jongerendag begon bijna 24 jaar geleden met 1500 bezoekers in de Martinihal in Groningen. Later week het evenement uit naar de Jaarbeurs in Utrecht. In 1991 bleek ook dat te klein en verkaste de omroep naar Galgenwaard.