Buitenland27 juli 2000

British Airways
hervat vluchten
met Concordes

LONDEN – British Airways heeft gisteren de vluchten met de Concordes tussen Londen en New York hervat. Dat heeft de Britse luchtvaartmaatschappij meegedeeld.

Dinsdag schrapte British Airways na het ongeluk met de Concorde bij Parijs twee vluchten met het supersonische vliegtuig.

Het toestel dat gisteren vanuit Londen vloog, was behoorlijk bezet. Maar op de dienst in omgekeerde richting bleef ongeveer de helft van de stoelen leeg. British Airways heeft aangeboden passagiers geld terug te geven als ze door het ongeluk niet meer met de Concorde durven te vliegen.

De beurskoersen van de aandelen van Air France en British Airways, de enige twee luchtvaartmaatschappijen die met het supersonische toestel vliegen, ondervonden weinig hinder van het ongeluk. De notering van Air France werd dinsdag kort voor het sluiten van de beurs in Parijs opgeschort toen de ramp bekend werd. Gisteren ging de koers aanvankelijk omlaag, maar bij het slot was er een winst van 0,8 procent.

Op de beurs in Londen, die een halfuur later sluit, moest het aandeel British Airways dinsdag als gevolg van het slechte nieuws 3,2 procent inleveren. Gisteren ging de koers met 3 procent omhoog, mede door het besluit de vluchten met de Concordes te hervatten.