Boekrecensie

Titel: De authentieke Italiaanse keuken in de regio's
Auteur: Janny van der Lee-van der Heijden
Uitgeverij: Prae/Motion
Amsterdam, 1998
ISBN 90 804531 1 0
Pagina's: 143
Prijs: ƒ 19,95

Recensie door Marianne Witvliet - 13 januari 1999

Italiaanse keuken

Grand'Italia heeft de Italiaanse keuken dichter bij de klant gebracht door een rijk geïllustreerd kookboek met streekgerechten uit te geven. De regionale kookkunst van de Italianen blijkt veel verder te gaan dan de spaghetti bolognese of de macaronischotel. Hoewel pasta's uitgebreid aan de orde komen, bevatten de bij-, voor- en hoofdgerechten ook vlees, vis en gevogelte. De recepten gaan vergezeld van een wijntip en een gedetailleerde ingrediëntenlijst die –het zal niet verbazen– veel Grand'Italia producten bevat. Voordeel daarvan is dat de meeste benodigdheden in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Omdat de meeste gerechten in korte tijd te bereiden zijn en de prijs (tijdelijk) laag is, zal ”De authentieke Italiaanse keuken in regio's” ongetwijfeld in de smaak vallen bij drukbezette liefhebbers van eten op z'n Italiaans.