Boekrecensie

Titel: Eten. 100 favorieten recepten
Auteur: Alma Huisken

Uitgeverij: Contact
Amsterdam, 2000
ISBN 90 254 1179 7
Pagina's: 92
Prijs: ƒ 24,90

Kleine kookboekjes

”Gemakkelijk, lekker, gezond en snel”, luidt de huidige kooktrend. Twee handzame boekjes, keukenvriendelijk van formaat, bevatten elk zo'n 30 klassieke, maar vooral eigentijdse recepten.

”Alles uit de oven” en ”Alles in de soep” zijn kookboekjes voor beginners, maar als je alles goed doorleest, toch ook voor gevorderden in het bakken. ”Alles uit de oven” biedt recepten voor de lekkerste Engelse cakes, scones en muffins (waar haal je in Nederland dubbelkoolzure soda?). Altijd al eens worteltjescake willen maken? Je vindt het recept in dit door Linda Collister geschreven boekje.

”Alles in de soep” geeft veel informatie over het maken van speciale soepjes. Mangosoep met champagne, Jamaicaanse bonensoep of vichysoise met kokos is geen alledaagse kost. Niettemin kun je ook een simpele pompoensoep, soep van rode bietjes of een eenvoudige verse tomatensoep met pesto maken. Dat deze recepten heel geschikt zijn voor min of meer speciale gelegenheden mag duidelijk zijn. Er had vermeld mogen worden dat een blender of een keukenmachine beslist geen luxe is bij het bereiden van deze gerechten. Noch uit de foto, noch uit de receptuur is op te maken wat de ”topinamboers” zijn die je nodig hebt voor de ”topinamboersoep met gerookte schelvis en bacon”...