”Winterreise” boven aan Hart & Ziel Lijst NPO Radio 4

beeld RD

”Winterreise” van Franz Schubert is de nieuwe nummer 1 van de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, die sinds 2012 op de eerste plaats van de lijst stond, is gezakt naar plek 2. ”Spiegel im Spiegel” van Arvo Pärt staat op de derde plaats.

Hoog in de lijst staan verder ook onder meer Mozarts ”Requiem” en ”Canto Ostinato” van Simeon ten Holt. Gabriel Fauré is twee keer vertegenwoordigd in de top 10, met zijn ”Requiem” en ”Cantique de Jean Racine”. Dat meldt NPO Radio 4 donderdag.

2018-09-22-pkMUZ4-hartenziel-2-FC-VNPO Radio 4 het land in voor de Hart & Ziel Lijst 2018

Vanaf eind september trok NPO Radio 4 door het land voor de Hart & Ziel Lijst, een toplijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken, die wordt gekozen door luisteraars.

Niels Wensing, interim zendermanager van NPO Radio 4, noemt het opvallend dat er dit jaar zeven muziekstukken van vrouwelijke componisten in de Hart & Ziel Lijst staan. „We merken dat de verschillende campagnes die gevoerd zijn effect hebben op de volgorde van de werken. Dit toont maar weer aan dat deze lijst echt leeft bij de liefhebbers van klassieke muziek. De NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is een fantastisch instrument om deze prachtige muziek breed onder de aandacht te brengen en met onze luisteraars te vieren.”

Vanaf maandag 15 oktober 07.00 uur zijn op NPO Radio 4 de 300 muziekstukken van de Hart & Ziel Lijst te beluisteren. Vrijdag 19 oktober vindt in TivoliVredenburg het Hart & Ziel Festival plaats.