Utrechtse Klokkenspel Vereniging viert 90e verjaardag

beeld RD, Anton Dommerholt

De Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV) viert haar negentigste verjaardag met een bijzonder zomeravondbeiaardseizoen. Maandag 2 juli presenteert de vereniging de bundel ”Der Klocken Lust-Hof”.

Het gaat om een bewerking van ”Der Fluyten Lust-hof” van Jacob van Eyck, die in 1625 beiaardier werd van de Domtoren. De verzameling composities voor de fluit van Van Eyck werd voor beiaard bewerkt door Arie Abbenes, voormalig stadsbeiaardier van Utrecht.

De muziek van Van Eyck klinkt op maandag 2 juli vanaf de Domtoren, in een bespeling door blokfluitist Erik Bosgraaf, componist en sound artist Jorrit Tamminga en dombeiaardier Malgosia Fiebig. Vervolgens wordt de bundel gepresenteerd in de Michaelskapel in de Domtoren.

De bespeling vormt de start van het zomeravondbeiaardseizoen van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging. Op 20 augustus wordt de reeks afgesloten met een concert door Malgosia Fiebig en de pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro waarin de muziek van Sting & The Police op het programma staat.

Tussendoor is er iedere maandagavond een bespeling. Onder anderen Arie Abbenes, Frans Haagen en Boudewijn Zwart verzorgen een concert.

Alle bespelingen beginnen om 20.00 uur en de luisterplaats in de Pandhof is gratis toegankelijk.

Meer informatie: www.klokkenspelvereniging.nl