STH Records neemt cd-label Festivo over

beeld RD

STH Records neemt het cd-label Festivo over. Ook muziekuitgeverij Musiscript wordt ondergebracht bij STH.

Dat meldt STH Records maandag op Facebook. Aanleiding is het overlijden van organist Herman van Vliet, afgelopen mei, op 77-jarige leeftijd.

Festivo is het label dat Herman en Lieke van Vliet bijna vijftig jaar geleden startten om orgel-lp’s en later orgel-cd’s op de markt te brengen. Op het label verschenen opnamen van onder anderen Herman van Vliet, Klaas Jan Mulder, Feike Asma en diverse Franse organisten.

De familie Van Vliet gaf daarnaast ook bladmuziek uit via muziekuitgeverij Musiscript. Daar verscheen muziek van onder anderen Herman van Vliet, Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Jan van Westenbrugge, Peter Eilander, Wim van der Panne en Sander van Marion.

Volgens STH Records is Festivo de achterliggende decennia uitgegroeid „tot een kwaliteitslabel met internationale waardering.” Al langere tijd was het opnamebedrijf van Jaco en Wiltine van Houselt (Barendrecht) de „samenwerkingspartner van Festivo voor de technisch hoogwaardige realisatie van projecten.”

Na het overlijden van haar man heeft Lieke van Vliet besloten dat het tijd is om Festivo over te dragen. STH Records „is van harte bereid om Festivo en Musiscript voort te zetten”, aldus het bericht.

Op dit moment wordt er volgens STH hard gewerkt „om de voortzetting van Festivo en Musiscript te waarborgen”, waarbij er ook aandacht is „voor de artistieke continuïteit.” In de tussentijd kunnen bestellingen voor cd’s en bladmuziek geplaatst worden bij STH Records, die de levering voortaan zal verzorgen.

Meer informatie: www.sthrecords.nl en www.festivo.nl