Robeco SummerNights trekken 83.000 bezoekers

beeld www.robecosummernights.concertgebouw.nl

De 29e editie van de Robeco SummerNights, de zomerprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw, is dit jaar door ruim 83.000 mensen bezocht. Dat is ruim 3000 meer vergeleken met de afgelopen editie. De stijgende trend, waarvan al een aantal jaren sprake is, wordt hiermee voortgezet.

Dat meldt de organisatie. Traditiegetrouw bestonden de 86 concerten in juli en augustus uit een mix van klassiek tot modern, van akoestisch tot elektrisch en van gevestigde musici tot jong talent en bijzondere samenwerkingen.

Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw: „Trots en blij kijken we terug op een succesvolle editie van de Robeco SummerNights. Een editie met veel volle zalen en grote muzikale diversiteit. Heel bijzonder was het acht uur durende ”Sleep”. Nooit eerder brachten zoveel mensen de nacht door in het Concertgebouw. Ook de concerten van de pianisten Arthur en Lucas Jussen, die met drie heel uiteenlopende programma’s het publiek wisten te imponeren, maakten grote indruk. Net als de chemie tussen dirigent Lahav Shani en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de hommage aan de legendarische ”Summer of Love” en het optreden van de ‘Afrikaanse Sting’, Richard Bona. Ook dit jaar is het gelukt om te verrassen!”

Edwin Rietkerk, hoofd marketing bij Robeco: „Twee maanden lang hebben we een heel divers publiek mogen verwelkomen tijdens een indrukwekkende reeks zomerse concerten. Precies zoals de bedoeling was toen we bijna dertig jaar geleden aan deze succesvolle partnership begonnen. Met veel plezier zien we uit naar de volgende editie, waarbij we samen met het Concertgebouw dertig jaar samenwerking vieren!”

De Robeco SummerNights, dit jaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2017, komen voort uit een samenwerking tussen Robeco en het Koninklijk Concertgebouw. „Allebei kennen we een rijke geschiedenis vol vernieuwing met passie voor kwaliteit en oog voor onze basis. Ieder op zijn eigen terrein. Met de Robeco SummerNights willen we muzikale traditie op innovatieve wijze voor iedereen toegankelijk maken.”

De 30e editie vindt volgend jaar van 30 juni tot en met 31 augustus 2018 plaats.