Opnieuw recordaantal bezoekers Festival Oude Muziek

beeld Festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek, dat van 25 augustus tot 3 september in Utrecht werd gehouden, heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken.

Meer dan 71.000 mensen bezochten de 231 festivalconcerten en -evenementen, maakte de organisatie na afloop bekend. Het aantal verkochte kaarten alleen steeg met 29 procent in vergelijking met vorig jaar.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme heeft een verklaring voor het succes van de 36e editie van het festival: „Utrecht is de internationale hoofdstad van de oude muziek. Als leider van een wereldwijde sector die muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok tot leven wekt, investeert het Festival Oude Muziek veel in research en development. Deze onderzoekende houding en het streven naar topkwaliteit worden gesmaakt door het publiek, dat ook steeds breder wordt. De terugkeer in de landelijke Basisinfrastructuur geeft ons de mogelijkheid om onze leiderspositie verder uit te bouwen.”

Titel van het festival was dit jaar ”Zing, Vecht, Huil, Bid”, waarbij de muziek van de reformaties centraal stond. Er vonden in tien dagen 231 concerten en evenementen plaats. Hoogtepunten waren de inwijding van het nieuwe barokorgel in de Grote Zaal van TivoliVredenburg en het minifestival waarbij in twee dagen tijd alle 150 psalmen werden uitgevoerd.

In 2018 heeft het Festival Oude Muziek als titel ”Het Bourgondische leven”. Het evenement loopt van 24 augustus tot en met 2 september 2018.