Muziekfestival in Goes rond componist Paul Chr. van Westering

Paul Christiaan van Westering. beeld Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes

In de Grote Kerk van Goes vindt van maandag 9 tot en met zaterdag 14 oktober een festival plaats rond de muziek van de Nederlandse componist Paul Christiaan van Westering.

Dat meldt de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes, die het festival organiseert.

Paul Christiaan van Westering (1911-1991) schreef de muziek bij veel teksten van Annie M. G. Schmidt. Zo is hij de componist van ”Dikkertje Dap”, ”Beertje Pippeloentje” en ”De leeuw is los”. „Dat hij daarnaast veel andere muziek geschreven heeft, is maar nauwelijks bekend”, aldus de stichting. „Daarom organiseren wij vier concerten waarin verschillende aspecten van zijn muziek belicht worden.”

Ook voor orgel schreef Van Westering een groot aantal orgelwerken. Sommige zijn uitgebreid en concertant, andere beknopt en meer gericht op gebruik tijdens kerkdiensten. Feike Asma was een warm pleitbezorger van de orgelmuziek van Van Westering; hij heeft van veel orgelwerken de première gespeeld.

Tijdens vier concerten in Goes komt de muziek van de componist tot klinken.

Maandagavond 9 oktober (20.00 uur) klinken in de Grote of Maria Magdalenakerk liederen voor zang en piano, uitgevoerd door mezzosopraan Charlotte Stoppelenburg en Arno van Wijk (piano).

Dinsdag 10 oktober (12.30 uur) staat de wekelijkse bespeling van stadsbeiaardier Rien Donkersloot op de beiaard van de Grote Kerk in het teken van de liedjes van Annie M. G. Schmidt met de muziek van Van Westering.

Woensdagmiddag 11 oktober (15.00 uur) zingt het kinder- en tienerkoor van de Zeeuwse Muziekschool onder leiding van Janny Dieleman in de Westerkerk een aantal bekende en minder bekende liedjes van Annie M. G. Schmidt op muziek van Van Westering.

Zaterdagavond 14 oktober (20.00 uur) verzorgt stadsorganist Arno van Wijk een orgelconcert op het Marcussenorgel van de Grote Kerk met een programma waarop enkele orgelwerken van Van Westering prijken.

Meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl