Mozartfestival in Vlissingen en Goes

Het Zeeuws Vocaal Ensemble. beeld ZVE
2

In Vlissingen en Goes vindt op de zaterdagen 23 en 30 september een Mozartfestival plaats. Behalve twee concerten wordt er in Goes ook een Mozart Concours voor de Zeeuwse jeugd georganiseerd.

Het Mozartfestival is een initiatief van het Zeeuws Vocaal Ensemble onder leiding van Patrick van der Linden, in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool en de Lions Clubs Kapelle-de Bevelanden en Borsele.

Het Zeeuws Vocaal Ensemble voert in Vlissingen (Sint-Jacobskerk) en Goes (Grote of Maria Magdalenakerk) de Theresienmesse van Joseph Haydn en een unieke editie van het Requiem van Mozart uit.

In Goes is er op 30 september overdag een uitgebreid programma voor de jeugd. Tussen 9.30 en 14.00 uur wordt het Mozart Concours gehouden. In twee leeftijdscategorieën (4-12 jaar en 13-20 jaar) moeten de deelnemers (instrumentalisten en vocalisten) een stuk van Mozart spelen of zingen, naast een werk naar keuze. De jury wordt gevormd door Patrick van der Linden, Marieke Booij en Anton de Kort.

Om 15.30 uur wordt de kindervoorstelling ”Mementi Mozart”, die speciaal voor basisschoolkinderen is geschreven, uitgevoerd.

Tijdens de concerten (aanvang 20.00 uur) wordt het Zeeuws Vocaal Ensemble begeleid door het Ars Musica Orkest. Kaarten kosten 10, 15 en 28 euro.

Meer informatie: www.zeeuwsvocaalensemble.nl