Lodenstein organiseert opnieuw eigen scratch-Messiah

Repetitie voor de eerste scratch-Messiah in Amersfoort, februari vorig jaar. Beeld RD, Anton Dommerholt Anton Dommerholt

Het Van Lodensteincollege organiseert opnieuw een eigen scratch-Messiah in Amersfoort. Op vrijdag 30 januari voeren (oud-)leerlingen van de scholengemeenschap het meesterwerk van Händel voor de tweede keer uit in de Joriskerk te Amersfoort. Dirigent is opnieuw Patrick van der Linden.

Vorig jaar februari organiseerde het Van Lodensteincollege voor het eerst een eigen scratch-Messiah, nadat de leerlingen eerder altijd naar Leiden gingen, waar al jaren tijdens de Scratch Muziekdagen Leiden de Messiah door scholieren wordt uitgevoerd. Aanleiding om zelf een Messiah-uitvoering te organiseren, waren de kosten. Vanwege het succes vorig jaar en de positieve reacties besloot het Van Lodensteincollege opnieuw zelf een scratch-Messiah te organiseren.

De scholieren worden begeleid door het begeleidingsorkest van de stichting Ars Musica. Als solisten treden op: Margreet Rietveld (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Jean-Léon Klostermann (tenor) en Bert van de Wetering (bas).

De scholierenscratch in Leiden vindt op vrijdag 13 februari plaats in de Leidse Pieterskerk. Dirigent is Paul Valk. Als solisten verlenen Maayan Licht (sopraan), Veronique van der Meijden (alt), Gabor Balint (tenor) en Berend Eijkhout (bas) hun medewerking.

Meer informatie: www.scratch-amersfoort.nl en www.scratchleiden.nl