Laurenscantorij viert 50-jarig jubileum

De Laurenscantorij. Beeld Laurenscantorij Laurenscantorij
2

De Laurenscantorij bestaat in 2016 een halve eeuw. Dat wordt gevierd met vier „grootse jubileumconcerten”, een expositie, een reünie voor oud-leden en een jubileumglossy.

De semiprofessionele cantorij van de Laurenskerk in Rotterdam werd in 1966 opgericht door Barend Schuurman en staat sinds 2005 onder leiding van Wiecher Mandemaker.

Tijdens het eerste jubileumconcert (op 26 januari) staat ”Ein deutsches Requiem” van Brahms op het programma. Op 24 juni zingt de Laurenscantorij muziek van Howells, Britten en Purcell. Op 8 oktober voert het gezelschap Bachs Hohe Messe uit. Het laatste jubileumconcert (op 12 november) heeft als thema ”De Profundis”.

Alle concerten hebben plaats in de Laurenskerk. Als „sprankelende afsluiting” van het feestjaar zingt de Laurenscantorij tijdens de laatste cantatedienst van 2016 het Magnificat van Bach.

Tijdens de concerten is er een expositie te zien met daarin „verschillende in het oog springende gebeurtenissen” uit het 50-jarig bestaan van de Laurenscantorij. Voor oud-leden is er in het weekend van 9 en 10 april een reünie. Halverwege het jaar brengt het gezelschap een glossy uit over heden en verleden van het koor.

Meer informatie: www.laurenscantorij.nl