Jan-Geert Heuvelman dirigeert vierde scratch-Messiah Lodenstein

beeld Van Lodenstein College, Mart Jan van Schothorst

Het Van Lodenstein College (VLC) organiseert in januari in Amersfoort voor de vierde keer een scratch-Messiah voor (oud-)leerlingen. Jan-Geert Heuvelman is dit keer de dirigent.

De vorige edities van de scratch-Messiah van het VLC werden gedirigeerd door Patrick van der Linden.

Jan-Geert Heuvelman (32) uit Rijssen studeert als muziekdocent aan het VLC al tien jaar samen met de leerlingen de koordelen in tijdens de muzieklessen. Hij studeerde orgel, schoolmuziek en beiaard en volgde directielessen bij Klaas Stok en Rob Vermeulen.

Heuvelman is graag bezig met de muziek van Händel: „Ieder deel is kernachtig en heeft een direct aansprekend muzikaal thema, waarbij veel aandacht uitgaat naar de uitbeelding van de tekst.”

In de maanden voorafgaand aan de uitvoering studeren leerlingen de koordelen van Händels Messiah in onder leiding van hun muziekdocent. Op de scratchdag wordt er ’s ochtends en ’s middags gerepeteerd, ’s avonds vindt het concert plaats.

De zangers worden begeleid door het orkest van de stichting Ars Musica. Daarnaast werken er vier professionele solisten mee.

Het VLC organiseerde in februari 2014 voor het eerst een eigen scratch-Messiah. Eerder gingen leerlingen van de reformatorische scholengemeenschap naar de landelijke Scratch Muziekdagen in Leiden.

De vierde scratch-Messiah van het VLC vindt plaats op vrijdag 27 januari 2017 in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Het concert begint om 19.30 uur.

Meezing- en luisterkaarten zijn verkrijgbaar via www.scratchamersfoort.nl

---

Lees ook:

Lodenstein Amersfoort organiseert eigen scratch-Messiah (RD 05-12-2013)

Eerste scratch-Messiah Lodenstein in Joriskerk succesvol (RD 15-02-2014)

Lodenstein organiseert opnieuw eigen scratch-Messiah (RD 12-01-2015)