Ichthusschool Nijkerk maakt beste ringtone

beeld Margot de Heide/Roy Beusker Fotografie

De award ”Beste ringtone van Nederland” is woensdag 20 juni gewonnen door groep 8 van de Ichthusschool uit Nijkerk.

In het Amsterdamse Concertgebouw overhandigde pianist Wibi Soerjadi, voorzitter van de jury van de wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas, de award aan de leerlingen. De jury was enthousiast. Soerjadi: „De ringtone heeft een mooie opbouw, een rustige melodie en gaat niet vervelen.”

De leerlingen uit Nijkerk wonnen in de finale van klassen uit Baarn, Oldenzaal, Hoofddorp en Garmerwolde. Een speciaal ensemble van het Metropole Orkest liet in de Amsterdamse concertzaal de winnende ringtone nogmaals horen.

De wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas is een initiatief van de stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung Nederland en bestond uit workshops aan basisschoolleerlingen door het hele land. In groepjes van drie leerden de kinderen een ringtone op een tablet componeren. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen hun eigen ringtone. In een speciaal programma stelden zij op een tablet de ringtone naar eigen inzicht samen: ze kozen een melodie van het Metropole Orkest, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en spraken of zongen teksten.

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.