Het Groot Klassiek Koor in 2018 van start

Wibi Soerjadi. beeld Frank Doorhof

Begin 2018 gaat Het Groot Klassiek Koor van start. Verspreid door het land wordt er vijfmaal gerepteerd, waarna er in concertgebouwen en „grote kathedralen” een reeks „unieke concerten” wordt gegeven, onder aanvoering van „Nederlands bekende dirigent” Martin Zonnenberg. Op het programma staan stukken „uit de top 50 van de beroemdste koorwerken.” Special guest is pianist Wibi Soerjadi.

De repetities vinden in de eerste helft van 2018 plaats in alle provincies, onder leiding van de „professionele dirigenten” Arjan Wouters, Joost van Belzen, Luuk Tuinder, Jacob Schenk, Frank Kaman, Martin Zonnenberg en Peter Wildeman. Alle zangers vanaf 15 jaar kunnen zich inschrijven. Voorwaarde is „gedrevenheid om te zingen in dit grootste klassieke koor van Nederland, met volledige inzet!”

Vanaf najaar 2018 starten de acht tot twaalf „spetterende concerten” in heel Nederland, die volgens het persbericht worden gegeven in „grote kathedralen” in Den Bosch, Bergen op Zoom, Den Haag en Groningen (2018) en in de Doelen en het Concertgebouw (2019). Op dit moment staan in de concertagenda op de website vier concerten aangekondigd, waarvan als locaties alleen de Loolaankerk in Apeldoorn en de Doelen zijn ingevuld.

Het repertoire dat gezongen wordt is afkomstig uit „de top 50 van de beroemdste koorwerken”, zoals het ”Sanctus” van Gounod, het ”Ave Maria” van Caccini, het ”Gloria” van Vivaldi, het ”Slavenkoor” van Verdi en het ”Halleluja” van Händel. Het koor wordt begeleid door „de beste pianisten van Nederland, al dan niet afgewisseld met beroemde orkesten en solisten.” Als begeleiders worden genoemd Peter Wildeman (kerkorgel) en Joost van Belzen („klassiek koor pianist”). Ook werken „beroemde musici” als Wibi Soerjadi en The Dutch Orchestra mee.

Optioneel is nog een „unieke koorreis naar muziekstad Passau en Wenen!”

Kosten om deel te nemen aan dit project zijn 100 euro per jaar.

Meer informatie: www.klassiekkoor.nl