Haarlemse Orgeldag gericht op kinderen

De Haarlemse Bavokerk. beeld Sjaak Verboom

De zesde Haarlemse Orgeldag staat in het teken van kinderen. De dag zal plaatsvinden op zaterdag 14 juli, als aftrap van het Internationaal Orgelfestival Haarlem dat tot 28 juli 2018 duurt.

Tijdens de interactieve speurtocht ”Mozart zoekt Müller” in de binnenstad van Haarlem en de workshops ”bouw een doe-orgel” ontdekken kinderen veel facetten van het orgel.

De Haarlemse kinderboekenschrijver Bies van Ede schreef een verhaal over Mozart. Met een audiotour en een plattegrond kunnen de klanken van Haarlemse orgels worden ontdekt. De interactieve speurtocht biedt op elke locatie activiteiten.

Tijdens de Haarlemse Orgeldag kunnen kinderen zelf ontdekken hoe een orgel in elkaar zit door met elkaar er een te bouwen. Er zijn drie workshops om 11.30, 13.30 en 15.00 uur die ongeveer een uur duren.

Verder is er gelegenheid om gratis concerten te beluisteren. Klaas Koelewijn en Junko Sakakibara openen om 11.30 uur in de Lutherse Kerk. Vervolgens zijn er concerten in de Groenmarktkerk, de Josephkerk en de Remonstrantse kerk. Tussen de concerten is er tijd om naar de volgende locatie te wandelen. Het Zaterdagmiddagconcert met Ton van Eck op het orgel in de Kathedrale Basiliek St.-Bavo om 15.00 uur is het laatste concert in de reeks.

’s Avonds vindt in de Bavokerk de uitvoering plaats van het indrukwekkende Requiem van Maurice Duruflé door het Nationaal Gemengd Jeugdkoor.

orgelfestivalhaarlem.nl