Gosen en Broekhuizen winnen Herman Krebbers Viool- en Celloconcours

De winnaars van het Krebbers-concours. Van links naar rechts: Dagmar Hogendorp (3e prijs viool), Raisa Ploeg (3e prijs viool), Fabian Altena (2e prijs viool), Suzanna Broekhuizen (1e prijs viool), Aymara Gosen (1e prijs cello) en Marco Keizer (2e prijs cello). De juryleden zijn Godfried Hoogeveen en Christiaan Bor.
4

Het tweejaarlijkse Herman Krebbers Viool- en Celloconcours is afgelopen vrijdagavond gewonnen door de 14-jarige Aymara Gosen uit Zwolle (eerste prijs cello) en de 13-jarige Suzanna Broekhuizen uit Kampen (eerste prijs viool).

In Kampen wordt sinds 2004 het tweejaarlijkse Herman Krebbers Viool- en Celloconcours voor amateurs (HKC) georganiseerd. Initiatiefnemer van deze wedstrijd is de Kamper vioolbouwer André van Putten.

De finale van het concours vond vrijdagavond 1 december plaats in Quintus (Centrum voor Kunsteducatie) te Kampen. Een eerdere voorronde in september had zes finalisten opgeleverd.

Aymara Gosen uit Zwolle won op de cello de eerste prijs met de ”Chanson Triste” van Tsjaikovski en de ”Allegro Appassionato” van Saint-Saëns. Suzanna Broekhuizen won met haar viool de eerste prijs met de ”Chanson de Matin” van Edward Elgar en ”Polish Dance” van Edward Severn.

Andere prijzen gingen naar de 11-jarige Marco Keizer uit Zwolle (tweede prijs, cello), de 12-jarige Fabian Altena (tweede prijs, viool), de 13-jarige Raisa Ploeg (derde prijs, viool) en de 16-jarige Dagmar Hogendorp (derde prijs, viool).

In de vakjury zaten onder anderen Christiaan Bor, Coosje Wijzenbeek en Godfried Hoogeveen.

De 94-jarige violist Herman Krebbers, naar wie het concours is vernoemd, heeft dit jaar zijn complete unieke collectie beeldjes van vioolspelers overgedragen aan het bestuur van het HKC. Krebbers verzamelde deze beeldje tijdens zijn reizen over de wereld. De collectie was tijdens de finale voor het voor het eerst voor het publiek te zien en wordt permanent tentoongesteld in Quintus.