Evenement in Jacobikerk rond nieuwe kerkmuziek

De Jacobikerk in Utrecht. beeld RD, Anton Dommerholt

In de Jacobikerk in Utrecht vindt op zaterdag 2 november het evenement ”Springlevend” plaats: een concert waar uitsluitend eigentijdse Nederlandse kerkmuziek op het programma staat.

Er klinken composities van Toon Hagen, Hayo Boerema, Geerten Liefting, Wouter van Belle, Karel Demoet, Richard Vos, Aart de Kort, Peter Sneep, Dirk Zwart en anderen.

De werken worden uitgevoerd door twee koren onder leiding van dirigent Herman Mussche: de Sweelinckcantorij van de Oude Kerk in Amsterdam en kamerkoor Cantiago uit Utrecht. Gerrit Christiaan de Gier bespeelt het orgel.

Tijdens het concert wordt de achtste cd in de serie ”Vocale kerkmuziek” van de Stichting Nieuwe Kerkmuziek gepresenteerd, waarop muziek van Peter Sneep is te horen.

2019-10-11-katVR4-sneep2-4-FC-V_webPeter Sneep: Muziek vraagt om mysterie

Voorafgaand aan het concert vindt om 16.00 uur in de Jacobikerk een workshop plaats waar dirigenten, koorzangers en belangstellenden kunnen kennismaken met nieuwe Nederlandse kerkmuziek voor cantorij of koor. Dirigent Herman Mussche zingt deze muziek met de aanwezigen.

De Stichting Nieuwe Kerkmuziek van Dirk Zwart zet zich al meer dan tien jaar in voor de promotie van nieuwe Nederlandse kerkmuziek voor koren en cantorijen.

Het concert op 2 november begin om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro (voorverkoop) of 12 euro.

Meer informatie: www.kerkmuziek.nu