Concert voor 80e verjaardag organist Theo Teunissen

Theo Teunissen. beeld commissie Jacobiconcerten Utrecht

Organist en orgeldocent Theo Teunissen hoopt op 6 september 2018 zijn tachtigste verjaardag te vieren. Ter gelegenheid daarvan wordt hem op zaterdagavond 15 september in de Jacobikerk in Utrecht een verjaardagsconcert aangeboden.

Dat meldt Joost van Beek, secretaris van de commissie Jacobiconcerten Utrecht, in een uitnodiging aan relaties van Teunissen.

Theo Teunissen (1938) was van 1961 tot 1992 als docent verbonden aan het Utrechts conservatorium, aanvankelijk voor pedagogiek en methodiek en vanaf 1962 ook als hoofdvakdocent orgel. In die functie leidde hij een groot aantal organisten op. Daarnaast was Teunissen gedurende vijftig jaar als kerkorganist verbonden aan de (nu) protestantse gemeente van Utrecht. Van 1978 tot 2005 was hij werkzaam in de Jacobikerk.

„In een eerste reactie liet Theo weten dat hij ernaar uitziet om veel oud-leerlingen en andere bekenden te ontmoeten”, aldus de uitnodiging. „Wat hem betreft is er geen mooiere manier om zijn 80e verjaardag te vieren dan met muziek. En wat is daarvoor een mooiere plek dan de Utrechtse Jacobikerk, de kerk die Theo zo’n lange tijd als organist heeft gediend?”

Het programma van het verjaardagsconcert op 15 september (aanvang 20.00 uur, kerk open 19.00 uur) blijft een verrassing tot op de avond zelf. De toegang is vrij. Aanmelding via info@jacobiconcerten.nl is gewenst.

Lees het RD-interview met Teunissen bij zijn afscheid van de Jacobikerk in mei 2005.