Scratch oratorium ”Paulus” in Vianen

Het koorhek in de Grote Kerk van Vianen. beeld Sjaak Verboom

In de Grote Kerk van Vianen voert een scratchkoor onder leiding van Piet den Uil op zaterdagavond 5 oktober het oratorium ”Paulus” van Mendelssohn uit.

Aan het scratchconcert –in één dag repeteren én uitvoeren– doen zangers vanaf 16 jaar mee. Het kernkoor wordt gevormd door de reformatorische oratoriumvereniging Cantate Domino uit Alblasserdam, dat geleid wordt door Den Uil. Daarnaast verlenen (leden van) oratoriumkoorgroepen uit Ridderkerk en Gouda hun medewerking en is ook het Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal van de partij. Volgens de organisatie is het nooit eerder gebeurd dat de ”Paulus” tijdens een scratchconcert werd uitgevoerd.

De koorrepetitie begint op 5 oktober om 10.00 uur, ’s middags repeteert het koor met solisten en orkest. Het concert zelf begint om 19.30 uur.

De zangers worden begeleid door een ad-hocorkest onder aansturing van concertmeester Marieke Booij. Gerben Mourik bespeelt het orgel. Solisten zijn Nanette Mans (sopraan), Sebastiaan van Lingen (countertenor), Gerco Blom (tenor) en Sietse van Wijgerden (bas).

De toegang voor het concert bedraagt 20 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 16 jaar.

Meer informatie: www.cantatedomino.nl