Première cantate Johan Bredewout in Grote Kerk Dordrecht

Johan Bredewout. beeld RD, Henk Visscher

De nieuwe cantate ”Een vaste Burcht” van Johan Bredewout gaat vrijdag 20 oktober in première in de Grote Kerk in Dordrecht.

De componist uit Vollenhove schreef de gelegenheidscantate voor het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor en een damesensemble. Het werk is voornamelijk gebaseerd op de psalmen van 1773. „Ik ga vrij intuïtief te werk”, vertelde Bredewout eerder dit jaar. „Als het meezit, heb je snel een melodie. Het kan ook niet meezitten, dan heb je geen melodie. Het kan ook zijn dat je een dag later een melodie hebt.”

De samenwerking tussen mannenkoor en damesensemble geeft volgens de componist „prachtige mogelijkheden” om het speciale werk uit te voeren. Het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor en het damesensemble staan onder leiding van Harm Hoeve. Aan het concert werken verder mee het l’ Orchestra Particolare, Johan Bredewout (vleugel), Lennert Knops (orgel) en Maria Knops (harp).

Tijdens deze avond reikt SGP-leider Van der Staaij een prijs uit aan degene die in de ogen van de jury het mooiste reformatielied heeft gedicht. Het winnende lied wordt tijdens het concert uitgevoerd.

Het concert in de Grote Kerk van Dordrecht begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 20 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 7,50 euro. In de voorverkoop kosten kaarten respectievelijk 15 en 5 euro.

Op zaterdag 4 november wordt Bredewouts Luthercantate uitgevoerd in de Grote Kerk in Apeldoorn. Ook dit concert begint om 19.30 uur.

Meer informatie www.reformatie500.nl