Kamerkoor Cantiago viert tweede lustrum met concert

Kamerkoor Cantiago bestaat tien jaar. beeld Cantiago

Het Utrechtse kamerkoor Cantiago, verbonden aan de Jacobikerk, viert op zaterdag 16 maart zijn tienjarig bestaan met een jubileumconcert.

Het concert in de Domstad vindt plaats in de Jacobikerk. Op het programma staan twee bekende werken voor koor en orkest: het ”Gloria” van Antonio Vivaldi en het ”Magnificat” van Johann Sebastian Bach.

Daarnaast wordt een compositie uitgevoerd van de jonge Nederlandse componist Geerten Liefting. Hij schreef speciaal voor de gelegenheid van het lustrum van Cantiago een ”Jubilate” en ”Te Deum” voor koor en orgel. Liefting stemde zijn compositie af op de ruimte van de Jacobikerk.

Vocale solisten tijdens het jubileumconcert zijn Ingrid Nugteren en Mirjam Tideman (sopraan), Judith van den Dool (alt), René Veen (tenor) en Marijn Zwitserlood (bas). De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door organist Gerrit Christaan de Gier en een barokorkest. Dirigent van het kamerkoor is Herman Mussche.

Kaarten aan de kerk kosten 20 euro (vol tarief) en 15 euro (reductie). In de voorverkoop gelden toegangsprijzen van 17,50 en 12,50 euro. Het concert begint om 20.15 uur.

Meer informatie: cantiago.nl