Hear my prayer in Culemborg

Hear my prayer, is het thema van het concert op 17 mei in Culemborg. beeld Unsplash

Op vrijdag 17 mei verzorgt Multiple Voice een concert in de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Multiple Voice zingt een a capella koorprogramma over het gebed in de breedste zin van het woord. Veel componisten lieten zich door dit thema inspireren. Uit hun muzikale smeekbeden, weeklachten en jubelzangen maakt het koor een selectie. Het zijn stukken die gaan over actuele onderwerpen als geloof en introspectie, wanhoop en vervulling.

Hear My Prayer is een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek in diverse stijlen en uit verschillende perioden, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van onder meer William Byrd, Thomas Tallis, Henry Purcell en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Pierre Villette, Carl Nielsen, Charles Stanford, Arvo Pärt en Aaron Copland.

Vocaal Ensemble Multiple Voice is een in Utrecht gevestigd gemengd kamerkoor, bestaande uit circa 26 zangers. Het koor werd in 1987 opgericht door de huidige dirigent Paul de Kok.

Het concert in Culemborg begint om 20.00 uur en vindt plaats in samenwerking met De Roos van Culemborg. Kaarten à € 10,00 zijn te koop via www.multiplevoice.nl, bij boekhandel Tomey (Markt 36, Culemborg) en aan de kerk.