Gert van Hoef concerteert in de Willem Hendrik Zwart Hal

Gert van Hoef. beeld Gert van Hoef.

De Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld (Grensweg 17) opent 8 augustus voor het eerst sinds half maart weer zijn deuren. Op die zaterdag neemt Gert van Hoef om 20.00 uur plaats achter het vierklaviersorgel van Monarke om zijn publiek het programma ”Muzikale Toppers” voor te schotelen.

Van Hoef begint met een improvisatie over ”Welk een vriend is onze Jezus”. Daarna klinken twee werken van de grote Bach: Badinerie BWV 1067 en Preludium en Fuga in C mineur BWV 546. Van Klaas Jan Mulder laat de Barneveldse organist een meditatie over Psalm 25 horen.

Na Sibelius (Valse Triste opus 44) en Saint-Saëns (Fantasie in Es majeur) improviseert Van Hoef over ”Highland Cathedral”, een bekend Schots muziekstuk. Daarna buigt hij zich over Mendelsohns Vierde sonate. Hij besluit zijn optreden met een transcriptie van het Allegro con fuoco uit de Negende symfonie (”Uit de nieuwe wereld”) van Dvořák.

Gert van Hoef (1994) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy. Hij is organist van de hervormde kerk in Voorthuizen.

Kaarten voor het concert kosten 13 euro. Reserveren is verplicht via 06-30604856 of adhuetinks@gmail.com.

Meer informatie: huetink-royalmusic.nl.