Driestarconcert in Sint-Jan in Gouda

Het Driestarkoor 2018. beeld YouTube

Op donderdagavond 21 maart verzorgen de leerlingen uit de onder- en bovenbouw van de havo en het lyceum van het Driestar College een concert in de Sint-Janskerk in Gouda.

Op het programma staan koorstukken uit verschillende tijden, variërend van klassiek tot modern. Bijzonder is de bijdrage van het Hongarijekoor. Dit koor van muzikaal begaafde leerlingen uit de onderbouw werkt een jaar lang aan een muzikaal uitwisselingsproject met een school in Hongarije en treedt tijdens deze avond voor het eerst op.

Tijdens de avond zal ook het bovenbouworkest een bijdrage leveren. Verder krijgt de finale van het Driestarconcours een plek in het programma. Luuk Torn (piano), Ruth Duifhuizen (blokfluit) en Karinke Grandia (altviool) zijn als winnaars uit de voorrondes gekomen. Zij zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Daarnaast wordt de beste leerlingencompositie van het afgelopen jaar uitgevoerd.

Uitvoerenden zijn onderbouwprojectkoor onder leiding van Leendert Verduijn; bovenbouwkoor en -orkest onder leiding van Cornelis van Dis; zang: Anne-Marie Kortleven en Nienke van Winkelen; piano: Angela van Dis en Mieke Verduijn; blokfluit: Cornelis van Dis; finalisten van het Driestarconcours.

Op het programma staat muziek van Händel, Mozart, Verdi, Holst, Rutter, Tavener en enkele spirituals. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is om 19.30 uur geopend.