Castello Consort speelt uitbundige en ingetogen 17e-eeuwse muziek

Castello Consort. beeld Juan José Molero Ramos

Het jonge ensemble Castello Consort speelt op vrijdag 17 februari in de Dorpskerk van Voorschoten (Kerkplein 2) hun nieuwe programma ”Phantasticus”.

Dit programma bevat een verzameling van religieuze vocale werken en virtuoze instrumentale muziek in de Stylus Phantasticus uit het 17e-eeuwse Italië en Duitsland.

In de zeventiende eeuw kwam de instrumentale muziek tot bloei. Steeds uitbundiger gingen componisten experimenteren. Ze daagden musici uit om de grenzen in hun speeltechniek te verleggen. De Stylus Phantasticus ontstond.

Het Castello Consort speelt muziek van componisten die hun verbeeldingskracht ruim baan durfden te geven. Er zullen briljante instrumentale werken vol mediterrane gloed klinken, maar ook de aangrijpende boetepsalm ”De Profundis” van Nicolaus Bruhns.

Uitvoerenden zijn Jonathon Adams (bas-bariton), Elise van der Wel en Matthea de Muijnck (viool), Matthijs van der Moolen (trombone), Anne-Linde Visser (cello) en Henriëtte Wirth (orgel).

Op het programma staan onder andere de werken ”Grosso da O bone Jesu” van Ludovico Viadana, Sonata IV van Johann Michael Nicolai, ”Laudate Pueri Dominum” (Psalm 112) van Andreas Hofer, ”Attendite, popule meus” van Heinrich Schütz, Toccata in a van Johann Jakob Froberger, ”De Profundis” (Psalm 130) van Bruhns en een Sonata van Antonio Bertali.

Het concert op 17 februari begint om 20.15 uur. Kaarten kost 20 euro. Studenten tot 27 jaar en bezitters van een CJP-kaart betalen een tientje. Het gezelschap voert een verkorte versie van het programma zaterdagavond 11 februari uit in de Taborkerk in Ede. Dit concert begint om 19.30 uur.

Meer informatie: www.castelloconsort.com en www.musantica.nl