Dudok Kwartet speelt Mozart, Ligeti en Bach

Het Dudok Kwartet Amsterdam speelt op de cd ”Labyrinth” muziek van Mozart, Ligeti en Bach.

Het viertal bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (viola) en David Faber (cello).

„Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld”, aldus de kwartetleden. „We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.”

Speelde het Dudok Kwartet Amsterdam op zijn debuut-cd (”Métamorphoses”) muziek van Haydn, Ligeti en Brahms, op deze tweede cd zijn Mozart (Strijkkwartet nummer 14 in G), opnieuw György Sándor Ligeti (Strijkkwartet nummer 2 uit 1968) en Bach (canons) te horen.

Labyrinth – Mozart, Ligeti, Bach – Dudok Kwartet Amsterdam; Resonus Classics (RES10180); € 15,99; bestellen: www.resonusclassics.com

Allegro vivace assai, uit: String Quartet No. 14 in G major, KV 387 (Mozart)

Presto furioso, brutale, tumultuoso, uit: String Quartet No. 2 (Ligeti)

Canon zu acht Stimmen, BWV 1072 (Bach)