Belgische orgelradio passeert grens miljoen luistersessies

De digitale orgelradiozender Organroxx Radio van de Belg Nico Declerck heeft op woensdag 2 januari 2019 de grens van 1 miljoen luistersessies overschreden. De luisteraars komen uit 175 landen.

Dat meldt Declerck donderdagmorgen.

2016-12-17-pkMUZ1-PKorgelradio1712-6-FC_webNico Declerck verovert de wereld met Orgelradio.eu

Begin 2016 begon de Belg met de online radiozender Orgelradio.eu, „uit frustratie omdat er te weinig aandacht was voor de orgelmuziek op de klassieke radiozenders.” Juni 2017 ging het initiatief verder als Organroxx Radio.

Op dit moment telt Declerck per dag tussen de 5000 en 12.000 luistersessies. Op basis daarvan verwacht hij dat alleen al voor 2019 het aantal luistersessies geraamd kan worden op 2 miljoen. „Niet te geloven dat het orgel in de 21e eeuw zo populair is!” aldus de Belg.

In de top 10 van landen waar het meest geluisterd wordt naar Organroxx Radio staat Nederland bovenaan. Daaronder komen Duitsland, België, de Verenigde Staten en Frankrijk. De top 10 van landen waar er gemiddeld het langst geluisterd wordt, wordt aangevoerd door Roemenië, gevolgd door Uruguay, de Verenigde Staten en Duitsland.

Intussen blijft de online bibliotheek van Organroxx Radio groeien. Op dit moment staan er meer dan 4300 cd-albums klaar om uitgezonden te worden.

Meer informatie: www.organroxx.com