Actie voor restauratie Doelenorgel bij 50-jarig jubileum

beeld de Doelen

Het is volgend jaar maart een halve eeuw geleden dat het orgel in de Rotterdamse Doelen werd gerealiseerd. Ter gelegenheid van het jubileum wil de concertzaal de chamadepijpen van het instrument laten restaureren. Orgelliefhebbers kunnen een pijp adopteren.

Het vierklaviers orgel van Flentrop in de Doelen heeft in de loop der jaren verschillende restauraties ondergaan. Nu zijn volgens de concertzaal de 258 horizontale Spaanse pijpen toe aan restauratie.

Geert Bierling is stadsorganist van Rotterdam en vaste bespeler van het Doelenorgel: „Een restauratie is echt nodig om de klank van het chamaderegister beter te laten aansluiten op de rest van het orgel. Dat komt de concertbeleving ten goede.”

Adopteren van één of meerdere orgelpijpen kan in drie categorieën: 50, 150 en 250 euro. Hoe groter de bijdrage, hoe groter de orgelpijp die wordt geadopteerd. De donateur wordt ingeschreven in het adoptieregister van het Doelenorgel en ontvangt een origineel certificaat van de adoptie. Bij 150 en 250 euro bestaat ook de mogelijkheid om mee te kijken tijdens de restauratiewerkzaamheden in de Grote Zaal en de werkplaats van de orgelbouwer.

Het is de bedoeling dat de restauratie van de chamadepijpen in de zomer van 2018 zal plaatsvinden.

Meer informatie: www.doelenorgel.nl