Hanneke werkt na burn-out in de bediening bij 50|50 hotel Belmont

beeld VidoPhoto

Koffie serveren en lunchbuffetten klaarmaken voor hotelgasten en conferentiegangers. Hanneke (36) doet het met plezier. Bij 50|50 hotel en congrescentrum Belmont van het Leger des Heils in Ede komt ze na een moeilijke periode gaandeweg weer in het arbeidsritme.

Nadat de relatie met haar vriend stukloopt, verhuist Hanneke in 2016 met haar nu 9-jarige zoon naar Ede, waar haar familie woont. Voorheen werkte ze mee in het schoonmaakbedrijf van haar ex-vriend. In haar nieuwe woonomgeving gaat ze op zoek naar werk. „Ik kreeg een bijstandsuitkering en moest solliciteren. Daarvoor volgde ik een verplichte cursus over vragen zoals: Hoe schrijf je een cv en hoe presenteer je jezelf?”

Het blijkt niet eenvoudig een baan te vinden. Via een re-integratieproject van de gemeente Ede komt Hanneke in december 2016 in 50|50 hotel Belmont, een erkend leerbedrijf, terecht. Het werk in de bediening is niet nieuw voor haar. „Vanaf m’n vijftiende heb ik jarenlang in de horeca gewerkt, bijvoorbeeld achter de bar. In het hotelwezen had ik geen ervaring, maar ik vind het werk hier leuk en het past bij me. Het contact met gasten spreekt me aan. We hebben geregeld groepen die hier op vakantie zijn. En tijdens congressen verzorgen we koffie en maaltijden voor soms wel 100 of 200 man.”

Na enkele maanden raakt Hanneke burn-out. Daarbij speelt mee dat ze diverse gebeurtenissen in haar leven, waarover ze niet wil uitweiden, niet heeft verwerkt. „Ik moest op adem komen en aan mezelf werken.” Hanneke krijgt daarbij hulp van een persoonlijk begeleider van het Leger des Heils. „Nog steeds hebben we elke twee weken een contactmoment. Mijn begeleider informeert dan hoe het gaat. Als ik zaken moet regelen bij de gemeente, gaat ze zo nodig mee. We hebben het ook over mijn valkuilen. Ik ga snel te lang door, moet leren mijn grenzen aan te geven. En ik moet eerder hulp vragen van anderen als iets niet lukt.”

Na een halfjaar rust komt Hanneke terug bij 50|50 hotel Belmont, nu in een traject van dagbesteding. Op dit moment werkt ze er twee ochtenden per week in de bediening. Binnenkort heeft ze een gesprek met haar begeleider bij Belmont en de arbeidsconsulent van de gemeente Ede. Mogelijk wordt het aantal werkuren daarna uitgebreid. „Ik merk wel dat ik na een halve dag vaak behoorlijk moe ben. Mijn hoofd zit snel vol. Als het even niet zo goed gaat, vind ik hier gelukkig veel begrip.”

Tot 2019 kan Hanneke in het kader van dagbesteding in 50|50 hotel Belmont blijven werken. „Wanneer ik eraan toe ben, ga ik elders een baan zoeken. Ik weet nog niet precies in welke richting. Het werk dat ik nu doe vind ik leuk, maar een commerciële functie trekt me ook wel.”

Zie ook: ”Re-integreren in hotel Leger des Heils” en ”Gestopt met drugs en via Leger des Heils weer aan het werk”.