Opnieuw internationaal christelijk onderwijscongres in Apeldoorn

Voor de vierde keer wordt in de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn een internationale christelijke onderwijsconferentie gehouden. Deze wordt georganiseerd door scholenorganisatie VGS, Driestar educatief en de Fruytier.

De European Conference for Christian Education in the Netherlands (Eccen) wordt op 12 september door VGS-voorzitter ds. H. A. van Zetten geopend en duurt tot 14 september. Er zijn bijna zeventig deelnemers, onder meer uit Engeland, Duitsland, Hongarije en Slowakije.

Tijdens de conferentie wordt de vrijheid van godsdienst en onderwijs vanuit verschillende Europese invalshoeken belicht. Deze vrijheden zijn vaak in de grondwet verankerd, maar als gevolg van de secularisatie wordt er afbreuk aan gedaan. Welke reactie wordt daarin van het christelijk onderwijs gevraagd? Wat is een passend antwoord op de veranderingen? Sprekers hierover zijn onder anderen Alice Neffe (Legal Counsel for ADF International, Brussels), Bo Nyberg (rector van de Kallskolan, een school in de Zweedse hoofdstad Stockholm) en ds. David Campbell (Schotland).

>>eccen.eu