Reformatorisch Dagblad organiseert debat met minister over biodiversiteit

Week van de schepping
Het afnemend aantal soorten in de natuur is aanleiding voor een RD-debatavond.  beeld St. Landschapsbeheer Gelderland

Het Reformatorisch Dagblad houdt in de Week van de Schepping op 11 maart in Gouda een debatavond over biodiversiteit. Een van de sprekers is minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). De Week van de Schepping werd vorig jaar voor het eerst door de krant georganiseerd om aandacht te vragen voor rentmeesterschap en duurzaamheid. Dit jaar gaat het over de afnemende soortenrijkdom in de natuur en wat consumenten, agrariërs en overheden daar aan kunnen doen.

Tijdens de Week van de Schepping krijgt de krant dagelijks een extra voorpagina, waarop met een foto de veelkleurigheid van de schepping in beeld wordt gebracht. In een artikelenserie wordt vervolgens ingezoomd op biodiversiteit, van heel dichtbij tot heel ver weg.

De schepping toont in al haar diversiteit en schoonheid hoe groot en heerlijk de Schepper is, zegt RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn. „Te gemakkelijk gaan we voorbij aan hoe bijzonder God alles geschapen heeft. Daar willen we de vinger bij leggen.”

Deze week werd bekend dat minister Schouten een herstelplan van verscheidene bedrijven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties voor de soortenrijkdom wil steunen. Het zogenoemde Deltaplan Biodiversiteit werd in december gepresenteerd.

Aanmelden voor de debatavond in Gouda kan via abonneevoordeel Vermeld duidelijk uw contactgegevens en met hoeveel personen u komt. Vol is vol!