Licht en handig op vakantie

beeld Flextailgear
11

De zomervakantie komt in zicht. Met deze tien artikelen ga je slim en zonder overtollige bagage op vakantie.

Adjustable Bag A10

Het is een bekend probleem voor vakantiegangers: de tassen zijn te klein. Een extra tas pakken heeft voordelen en nadelen. Een bekend dilemma? Niet meer met de Adjustable Bag van Piorama. Deze tas biedt drie verschillende afmetingen en tien mogelijke configuraties in een model. Hoe handig is dat?

De Adjustable Bag heeft in zijn kleinste vorm een inhoud van 31 liter, maar door een zijkant van de tas naar buiten te trekken en vast te zetten met trektouwtjes creëer je een inhoud van 46,5 liter. Doe hetzelfde aan de andere kant en je hebt een tas van 62 liter.

Natuurlijk heeft de tas gewone handvatten, maar hij wordt ook geleverd met een schouderriem en schouderbandjes. Een sport- of rugtas behoort daardoor tot de mogelijkheden.

Dankzij het uiterst lichte materiaal, het vergrendelbare hoofdvak en de waterbestendigheid is licht en handig reizen gegarandeerd. Prijs: $ 149 (ca. € 125).

Max Pump 2

Tassen inpakken is voor veel reizigers een hele uitdaging. Ook als je licht reist, kan het een hele kluif zijn om je spullen efficiënt in te pakken. De Max Pump 2 belooft de oplossing. De pomp is kleiner dan een frisdrankblikje en weegt maar 160 gram. Toch kun je er luchtbedden, bootjes en zwembanden mee oppompen. De ingebouwde vacuümfunctie kan bovendien worden gebruikt om vacuümzakken leeg te zuigen, zodat je bagage geen kostbare ruimte inneemt. De pomp werkt op een accu en kan een uur lang worden gebruikt. Met een vermogen van 300 liter per minuut is het een kwestie van minuten voordat alles perfect is opgeblazen of leeggezogen. En doordat de Max Pump 2 waterdicht is, hoef je niet bang te zijn als hij onverhoopt in het water valt.

Prijs: $ 29 (ca. € 25)

AirBolt

Waar toeristen zijn, zijn dieven vaak niet ver weg. De AirBolt moet diefstal van dure eigendommen voorkomen. Het slimme slot kan met behulp van een speciale smartphone-app worden vergrendeld en is daardoor onbruikbaar voor anderen. De AirBolt kan draadloos en op afstand worden vergrendeld en ontgrendeld en is bovendien voorzien van een alarm voor het geval dát.

Mocht je de AirBolt, al dan niet inclusief bagage, kwijtraken, dan kun je ’m eenvoudig traceren via de app.

Als de lithium-ionbatterij na een jaar leeg is, kan de AirBolt worden opgeladen via een micro-USB-aansluiting.

Met een prijskaartje van 60 euro is het slot niet goedkoop, maar diefstal van een camera of koffer is duurder – en stukken onhandiger.

bol.com

Trono

Na een lange tocht wil je graag even zitten, maar die mogelijkheid is niet overal aanwezig. Het Nederlandse bedrijf Trono kwam met een even innovatief als geniaal concept: een opblaasbare stoel die moeiteloos in elke tas past en maar 0,8 kg weegt. Wil je even gaan zitten? Haal dan de Trono uit de hoes, open de luchtopening en draai de stoel tegen de wind in. Na twee rondjes draaien heeft hij zijn vorm en moet hij alleen nog even dichtgeknoopt worden. Eerlijk is eerlijk: de stoel zit heerlijk en is ideaal voor een picknick of strandbezoek. Hij is niet geschikt voor elke ondergrond, maar gelukkig worden er een paar reparatieplakkers geleverd. De Trono is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft zelfs een kindervariant.

O ja: bij windstil weer kost het opblazen wat meer moeite. Vooral aan zee hoef je daar gelukkig niet bang voor te zijn.

Prijs: € 79.

Polar Seal

Je vakantiebestemming kun je zelf kiezen, maar over het weer hebben we –gelukkig– niets te zeggen. Maar of het nu koud wordt of warm, de Polar Seal biedt uitkomst. Deze comfortabele trui bevat verwarmingselementen op de boven- en onderrug. Een druk op de knop op de mouw zorgt dat je in tien seconden weer bent opgewarmd. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je de verwarming maximaal acht uur zijn werk laten doen voordat de batterij leeg is. Dankzij de drie niveaus kunnen zelfs de grootste koukleumen er weer tegenaan. Doordat de bedieningsknop waterbestendig is, hoef je niet bang te zijn voor kortsluiting. Mocht de batterij leeg zijn, dan kun je deze eenvoudig weer opladen via de ingebouwde USB-aansluiting.

Een tip voor de kopers: de Polar Seal valt een beetje groot, dus let even goed op de maattabel.

Prijs: $ 179 (ca. € 153).

GoSun GO

Een lange dag maakt hongerig en dan moet er wel wat op tafel worden gezet. Gelukkig is er de GoSun GO, een handig apparaatje waarmee je bakt, braadt en grilt op zonne-energie. De GoSun GO ziet eruit als een etui met daarin een doorzichtige koker. Vul de koker met water of eten, zet de GoSun GO in de zon en wacht terwijl hij zijn werk doet.

De GoSun GO weegt minder dan 1 kilo en kan tot wel 260 graden Celsius worden. Helaas is de inhoud niet zo groot, waardoor de GoSun GO minder geschikt is voor grote gezelschappen. Voor een kopje koffie of thee moet je ook geduld hebben, want het duurt dertig minuten voordat het water kookt. Ook belangrijk: er moet wel zon zijn, anders wordt de maaltijd alsnog koud gegeten. Prijs: € 139.

gosuneurope.com (Nederlandse distributeur)

UNA Grill

De UNA Grill is een draagbare grill van Nederlandse bodem die gemakkelijk kan worden meegenomen. Met een gewicht van 3,7 kilogram en een lengte van 43 centimeter is hij wel minder geschikt voor kampeer- en trekvakanties.

Het deksel van de UNA Grill kan tegelijk dienstdoen als standaard. Het houtskoolrooster en de asbak garanderen zorgeloos grillgemak. Ook handig: als het grillrooster wordt omgedraaid, kan het worden gebruikt om spiesen te roosteren. Prijs: € 89.

kickstarter.com

WashWOW 2.0

En dan breekt er een moeilijk moment aan: er moet worden gewassen. Hoe doe je dat, bij gebrek aan een wasmachine? Met de WashWOW 2.0!

Deze piepkleine wasmachine desinfecteert en wast kleding zonder wasmiddelen. Het apparaatje van zo’n 10 x 10 centimeter heeft twee standen en kan zes tot acht uur worden gebruikt. Schakel hem in, leg hem samen met je vuile was in een bakje met water en de elektrolysetechnologie doet de rest. En ook al krijg je niet alle vlekken uit je kleren, je kunt er in elk geval weer een dagje tegenaan.

Een bijkomend voordeel: je kunt de WashWOW 2.0 ook gebruiken voor andere dingen, zoals voor het schoonmaken van groenten en voor de afwas.

Prijs: $ 139 (ca. € 120).

washwow.net

PackLite Hero 2-in-1

Al die technologische snufjes plaatsen kampeerders voor een ander probleem: waar haal je de stroom vandaan om ze op te laden? Uit de PackLite Hero 2-in-1 bijvoorbeeld.

Dit multifunctionele apparaat is een zaklamp, noodlamp en oplader in een. Met een sterkte van 300 lumen hoef je bovendien niet bang te zijn dat je in het donker zit.

De PackLite Hero 2-in-1 werkt op zonne-energie, maar doet zijn werk ook als het bewolkt is. Hij heeft vijf helderheidsinstellingen en kan maximaal honderd uur mee zonder op te laden. De ingebouwde 5V-aansluiting kan worden gebruikt om je telefoon (en AirBolt en WashWOW 2.0) op te laden. Als de lamp het laat afweten, kun je hem opladen via de micro-USB-aansluiting. Prijs: $ 69,99 (ca. € 60).

luminaid.com

GP1945 Bolt Action Plus Pen

Handig gereedschap is onmisbaar op vakantie. De GP1945 belooft actie. Het apparaatje lijkt op een pen, maar kan ook worden gebruikt als schroevendraaier, noodhamer, centimeter en aansteker. En hadden we de noodfluit al genoemd? Die is simpelweg oorverdovend en trekt dus geheid de aandacht.

De GP1945 ligt stevig in de hand en heeft een vulling die het onder bijna alle omstandigheden doet. Hij is zo licht dat je ’m niet voelt, maar je mist hem direct als je hem niet bij je hebt.

Prijs: vanaf $ 39 (ca. € 33); prijs verschilt per materiaalsoort.

gpca.us