Lodenstein Amersfoort organiseert eigen scratch-Messiah

4

AMERSFOORT – Het Van Lodenstein College in Amersfoort organiseert in februari een eigen scratch-Messiah.

Andere jaren gingen leerlingen van de reformatorische scholengemeenschap naar de landelijke Scratch Muziekdagen in Leiden. Omdat Leiden te duur en te ver is, is besloten zelf een scratch-Messiah te organiseren, aldus muziekdocent Geerten Jan van Dijk. Het betreft een coproductie van de sectie muziek van het Van Lodenstein College (VLC) en de richting Secretary Support van het Hoornbeeck College.

Op school studeren leerlingen de koordelen van Händels meesterwerk onder leiding van muziekdocent Jan-Geert Heuvelman in. Op vrijdag 14 februari werken de leerlingen samen met oud-leerlingen van het VLC overdag in de Amersfoortse St.-Joriskerk aan de afronding, om het stuk daar ’s avonds direct uit te voeren. Dirigent tijdens deze dag is Patrick van der Linden uit Ridderkerk. De leerlingen worden begeleid door het begeleidingsorkest van de stichting Ars Musica.

Aan de uitvoering werken vier solisten mee: Margreet Rietveld (sopraan), Barnabás Hegyi (countertenor), Falco van Loon (tenor) en Daniël Herman Mostert (bas).

De kosten voor de scratch-Messiah (meezingkaart of luisterkaart) bedragen 20 euro. De uitvoering begint om 19.30 uur.

Meer informatie: www.scratchamersfoort.nl