Koninklijk Huis

Koninklijk Huis

Hoe koningin opgroeide als Argentijns meisje

Wie is de vrouw van de koning? In ”Moederland” duikt Marcia Luyten in Máxima’s geboorteland, gezin, opvoeding en vriendenkring.

Koninklijk Huis

Boek over jeugd Máxima nadert top bestsellerlijst

Moederland, het eerste deel van een tweedelige ‘biografische schets’ van koningin Máxima, staat voor het eerst in de top 10 van de Bestseller 60. Het boek van Marcia Luyten, dat handelt over de Argentijnse levensfase van de koningin, neemt de tiende plaats in. Vorige week stond het boek nog op de negentiende plaats.

Koninklijk Huis

Margriet hoort in Groesbeek verhalen overleden soldaten

Prinses Margriet hoorde maandagmiddag op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek tijdens haar bezoek aan de expositie The Faces of Groesbeek de verhalen van zes daar begraven Canadese militairen.

Binnenland

Prinses Margriet blij met rol jeugd bij herdenken

Prinses Margriet heeft maandagmiddag op de Canadese militaire erebegraafplaats de tijdelijke tentoonstelling The Faces of Groesbeek bezocht.

Koninklijk Huis

William en Catherine vieren 10-jarig huwelijksjubileum

Het is een bijzondere dag voor prins William en zijn vrouw Catherine.

Koninklijk Huis

Warm welkom in een Eindhoven zonder publiek

Eendenkroos kun je eten; het is rijk aan eiwit. Voor de jarige koning en zijn gezin was dat een van de vele dingen die ze konden leren tijdens Koningsdag. Met een knipoog naar oude én nieuwe technologie.

Koninklijk Huis

Vertrouwen in koning al enigszins hersteld

Het vertrouwen in koning Willem-Alexander krabbelt weer op uit het dal. Door de ophef over zijn vakantie naar Griekenland scoort zijn populariteit nog wel flink lager dan in eerdere jaren, laten de nieuwste cijfers dinsdag zien.

Koninklijk Huis

„Koningsdag om nooit te vergeten en nooit te herhalen"

Koning Willem-Alexander viert dinsdag zijn 54e verjaardag. Daarmee beleeft de koning ook zijn achtste Koningsdag. V

Koninklijk Huis

Koningsdag: er kan weinig, maar weinig kan ook gezellig zijn

Na een Koningsdag zonder activiteiten in 2020 kan er dit jaar nog steeds niet veel. Oranjeverenigingen wenden echter al hun creativiteit aan om de bevolking toch een feestgevoel te bezorgen.

Koninklijk Huis

Koning in een Kini naar zijn verjaardagsfeest in Eindhoven

„Het coronavirus laat zich niet de les lezen”, zei koning Willem-Alexander vorig jaar op zijn verjaardag. En dat blijkt, want een massale viering is opnieuw on­mogelijk.

Binnenland

President Biden feliciteert koning Willem-Alexander alvast

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag „namens het Amerikaanse volk” koning Willem-Alexander alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag.