Zondagsschool cgk Alphen aan den Rijn honderd jaar

beeld cgk Alphen aan den Rijn

Zondagsschool ”Uw Koninkrijk Kome” van de christelijke gereformeerde kerk (cgk) te Alphen aan den Rijn bestaat maandag honderd jaar. Woensdag 27 juni om 19.00 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats in het kerkgebouw van de cgk.

Ds. A. Hoekman houdt dan een meditatie, en ook de kinderen leveren een bijdrage. Verder wordt een herdenkingsboekje gepresenteerd.

De zondagsschool telt op dit moment 34 kinderen uit de eigen gemeente. Zij krijgen les in drie lokalen, van zes onderwijsgevenden.

De grootste bloei was er in de jaren zeventig, vertelt secretaris Johan Rijfers. „Toen bezochten 85 kinderen de zondagsschool. Lange tijd was Joh. van der Lee de enige onderwijzer. Hij gaf in zijn eentje les aan ruim 80 kinderen.” De in 1900 geboren Van der Lee was in totaal meer dan zestig jaar bij de zondagsschool betrokken, als onderwijzer en als bestuurslid. „Tot zijn 87e was hij actief voor de kinderen. De liefde tot de Heere Jezus had zijn hart.”

Het herdenkingsboekje, dat een uitbreiding is van het boekje dat bij het 75-jarig jubileum verscheen, wordt ’s avonds overhandigd aan de kerkenraad.