Zending HHK weer financieel gezond

Kerk in Klein Powakka, Suriname. beeld RD

De financiën van het zendingswerk van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) zijn weer gezond. Dat komt mede dankzij hogere bijdragen vanuit de gemeenten.

Dat bleek vrijdag tijdens de generale synode van de Hersteld Hervormde Kerk in Veenendaal.

Zending HHK sloot het jaar 2016 af met een positief saldo van ruim 150.000 euro.

De generale synode bezon zich op de voortgang van het zendingswerk in Suriname. Er zijn zendingswerkers actief in de hoofdstad Paramaribo en onder de indianen in Powakka. Dat blijkt moeilijk met elkaar te combineren. De commissie zending stelde voor het zendingswerk in Paramaribo te beëindigen en de Reformatiekerk, van waaruit de zendingswerkzaamheden plaatsvinden, af te stoten.

De synode hechtte er echter aan om in Paramaribo present te blijven. Zo kan er samenwerking worden gezocht met de Evangelical School of Theology. Aan deze opleiding doceert momenteel zendingspredikant ds. A. Meuleman.

De school, die voor haar onderwijs graag van de Reformatiekerk gebruik wil blijven maken, „staat open voor meer docenten.” De synode gaf opdracht om in een nieuw rapport de mogelijkheden te inventariseren.

Jeugdwerk

Tijdens de synode bleek dat steeds meer gemeenten participeren in de Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO). Senior jeugdwerkadviseur Hendrik Jan van Nieuw Amerongen heeft zijn dienstverband beëindigd. Zolang er voor hem geen opvolger is benoemd, zal oud-jeugdwerkadviseur Steven Middelkoop zijn taken waarnemen.